Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Tacos με ψητή γλυκοπατάτα και φέτα

Tacos με ψητή γλυκοπατάτα και φέτα
Myprotein
Writer and expert10 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein
Θέλεις κάτι πικάντικο στη ζωή σου; Αυτά τα tacos θα κάνουν την δουλειά.

Ο Niall Kirkland προσφέρει μια ακόμη απίστευτη ιδέα για να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου. Αυτά τα μαλακά tacos είναι μια έκρηξη γεύσης που θα σε τρελάνει. Είναι γεμάτα με ψητή γλυκοπατάτα, θρυμματισμένη φέτα, αρωματισμένη σάλτσα, soured cream τσίλι - λάιμ, τραγανό μαρούλι και αρκετή καυτή σάλτσα.

Ειλικρινά, τα σάλια μας τρέχουν και μόνο που το διαβάζουμε...

https://www.youtube.com/watch?v=EeXn2dVZTVE

Μερίδες 10

Συστατικά για Tacos με ψητή γλυκοπατάτα και φέτα

  • 400 γρ. γλυκοπατάτα (ξεφλουδισμένη και τεμαχισμένη σε μικρούς κύβους)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
Για την σάλτσα:
  • 10 ντοματίνια cherry (ψιλοκομμένα)
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 τσίλι (χωρίς τους σπόρους του και ψιλοκομμένο)
  • ½ lime (χυμό)
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Soured cream τσίλι - λάιμ:
  • 200 ml κρέμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ½ lime (χυμό)
Για το σερβίρισμα:
  • 10 μαλακά tacos
  • 50 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • Ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1 μικρό αβοκάντο (σε κύβους)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • Χούφτα κόλιανδρο
  • Hot sauce (προαιρετικά)
tacos

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 200 ° C / 400 ° F.
  2. Πρόσθεσε τους κύβους γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο ταψί και κάλυψε με λάδι καρύδας, κύμινο, πάπρικα, τσίλι σε σκόνη και ανακάτεψε καλά.
  3. Ψήσε τις γλυκοπατάτες σου για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε τα συστατικά για την σάλτσα σου και τα συστατικά για το soured cream τσίλι - λάιμ σε ξεχωριστά μπολ και άφησέ τα στην άκρη. Προετοίμασε τα υπόλοιπα toppings και τις γαρνιτούρες.
  5. Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, βγάλ’ τες από το φούρνο.
  6. Ετοίμασε τα tacos σε ένα ταψί, πρόσθεσε ένα στρώμα γλυκοπατάτας και στη συνέχεια πασπάλισε με φέτα. Ψήσε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φέτα.
  7. Αφαίρεσε από το φούρνο, πρόσθεσε την σάλτσα σου, το μαρούλι, το αβοκάντο και την soured cream. Για γαρνίρισμα βάλε τις φέτες κόκκινου κρεμμυδιού, κόλιανδρο και καυτερή σάλτσα (αν είσαι αρκετά γενναίος). Και τώρα... απόλαυσε!

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες198
Συνολικό λίπος7g
Συνολικοί υδατάνθρακες28g
Πρωτεΐνη5g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
2004 um einen Küchentisch herum gegründet, bestand die Vision von Myprotein stets darin die Art und Weise zu revolutionieren, wie wir unsere Bewegung anfeuern. 2011 wurde Myprotein Teil der THG-Familie, so dass wir bis 2016 den Titel der weltweit führenden Online-Marke für Sporternährung beanspruchen konnten. In den letzten 20 Jahren haben wir wegweisende Supplemente, wie z.B. das Clear Whey oder das Dry Scoop Pre-Workout entwickelt, sowie neue Marken an den Start gebracht, die um deine Bedürfnisse herum aufgebaut sind – darunter MP, Myvitamins, Myvegan und MyPRO. Wir existieren, um Grenzen zu sprengen und dienen dir als Wegweiser in der Fitness-Industrie, damit du mit Informationen versorgt wirst, denen du vertrauen kannst. Unser Blog bietet dir Artikel von vertrauenswürdigen Personal-Trainern, Ernährungsberatern und Diät-Assistenten, die innerhalb der Branche bereits reichlich Erfahrung gesammelt haben. Und selbstverständlich haben wir auch ein offenes Ohr für all die Themen, die dich interessieren, so dass wir deine Fragen mit Hilfe unseres Pools an Experten vertrauenswürdig beantworten können.
myprotein