Το ιδανικό φιλικό προς vegan γεύμα - έτοιμο σε 15 λεπτά! Βάλτε τα συστατικά στο μπλέντερ, διαμορφώστε τα και τηγανήστε τα και θα έχετε το καλύτερο χορτοφαγικό κεμπάπ σε λίγα λεπτά.
Τα ρεβιθιά είναι μια τέλεια πηγή πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών, βιταμινών και μετάλλων και προσθέτουν μια φανταστική γεύση και υφή στην κουζίνα σας.
Συνταγές Vegan σε 15 λεπτά | Φαλάφελ ντονέρ κεμπάπ
Μερίδες: 3 κεμπάπ
Συστατικά
400g ρεβύθια κονσέρβας (στραγγισμένα)
3 στελέχη από κρεμμυδάκια
½ λευκό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
Μια χούφτα κόλιανδρο (φύλλα και μίσχοι)
30g Άμεση Βρώμη (άγευστη)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. Coconpure (Λάδι Καρύδας)
3 πίτες ολικής αλέσης
Προαιρετικά σαν γαρνιτούρα:½ κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε δαχτυλίδια)
½ μαρούλι (τεμαχισμένο)
¼ κόκκινο λάχανο (τεμαχισμένο)
Γλυκιά σάλτσα τσίλι
Απλό γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά
Διαδικασία
- Κατ 'αρχάς, προσθέστε τα ρεβίθια, το κρεμμυδάκι, το λευκό κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, την βρώμη, το αλάτι και το κύμινο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά.
- Τυλίξτε το μείγμα σε μικρές μπάλες και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω σε σχήμα δίσκων
- Στη συνέχεια, θερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι καρύδας. Μόλις λειώσει, τηγανίστε τους δίσκους Falafel σε κάθε πλευρά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τέλος, ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε το κεμπάπ. Φρυγανίστε τις πίτες και ανοίξτε τις, στη συνέχεια προσθέστε τα falafel σας, το κόκκινο κρεμμύδι, το μαρούλι και το λάχανο. Ρίξτε λίγο από τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και το μη γαλακτοκομικό γιαούρτι και απολάυστε...
Θερμίδες: 430
Πρωτεΐνη: 19g
Υδατάνθρακες: 65g
Λιπαρά: 9g