Οι Σοκολατένιες Μπαλίτσες Πρωτεΐνης με Φυστικοβούτυρο θα γίνουν η αγαπημένη σου συνταγή.
Ψάχνετε για μια νέα συνταγή που να συνδυάζει και σοκολάτα και πρωτεΐνη και φυστικοβούτυρο; Τότε αυτή η συνταγή με 9γρ πρωτεΐνης ανά τεμάχιο , θα σας ενθουσιάσει. Δείτε για αρχή τα θρεπτικά συστατικά:
Μακροθρεπτικά συστατικά / ανά τεμάχιο :Θερμίδες: 119 , εκ των οποίων 63 από λιπαράΥδατάνθρακες: 6gΠρωτεΐνη: 9gΛιπαρά: 7gΜερίδες: 12-14
Υλικά
- 150 γρ. Πρωτεΐνης Brownie Mix
- 50γρ. Λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 170 γρ. γιαουρτιού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
- 1 αυγό
- 45 ml γάλακτος
Για τη γέμιση
- 120 γρ. φυστικοβούτυρο
- 2-3 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης της επιλογής σας (δοκιμάσαμε αλατισμένη καραμέλα)
Για την επικάλυψη
- 70 γρ. Σκόνη κακάο
- 70 γρ. Λάδι καρύδας
- Η επιλογή σας για γλυκαντική ουσία: Δοκιμάστε τη Zάχαρη καρύδας ή την Ξυλιτόλη (προσθέστε όσο θέλετε )
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C ή στους 170 ° C για ψήσιμο στον αέρα
2. Προσθέστε στο μείγμα brownie το λιωμένο λάδι καρύδας, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα.
3. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
4. Αλείψτε ένα ταψί ή ένα αλουμινένιο σκεύος μεσαίου βάθους με λίγο λάδι και λίγο λάδι καρύδας και τοποθετήστε το μείγμα με το brownie.
5. Βάλτε το ταψί στο φούρνο, στην μεσαία σχάρα για 16-18 λεπτά, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο.
6. Κατά την αναμονή, αναμείξτε το φυστικοβούτυρο με την πρωτεΐνη σε σκόνη σε ένα μπολ , ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
7. Αφαιρέστε το μείγμα φυστικοβούτυρου από την κατάψυξη και βγάλτε με το κουτάλι μικρές μπάλες με πάχος περίπου 1 ". Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πλάσετε σε μπάλες κάθε κουταλιά, στη συνέχεια τοποθετήστε την κάθε μπάλα σε ένα δίσκο και παγώστε για άλλα 15 λεπτά.
8. Ξαναγυρίζουμε στο μείγμα με τα brownies , χρησιμοποιήστε έναν πλάστη ώστε να κάνετε το μείγμα όσο πιο επίπεδο γίνεται. Κόψτε την επίπεδη πλάκα σε τετράγωνα περίπου. 3 "x 3" ανά τετράγωνο.
9. Αφαιρέστε τις μπάλες φυστικοβούτυρου από την κατάψυξη και τοποθετήστε πάνω σε κάθε μπαλίτσα τα τετραγωνάκια που κόψατε προηγουμένως , σμιλέψτε το κάθε ένα σε σχήμα σφαίρας.
10. Για την επικάλυψη, ανακατέψτε το λιωμένο λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάου και τη γλυκαντική ουσία μέχρι το μείγμα να γίνει ομαλό. Τοποθετήστε μέσα σε αυτό τις μπαλίτσες που φτιάξατε προηγουμένως με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν με σοκολάτα σε όλα τα σημεία. Στη συνέχεια τοποθετήστε τες πάνω σε ένα δίσκο και στο ψυγείο για 30 λεπτά. Διατηρήστε τες στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.