Ένα σκορδόψωμο τρέλα που θα το συνδυάσετε φανταστικά σαν ορεκτικό αλλά και δεν θα σας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες.
Το σκορδόψωμο είναι από τα πιο κλασικά ορεκτικά της ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας. Ωστόσο πολλές φορές επιβαρύνεται με αρκετές θερμίδες. Εάν θέλετε να κρατήσετε την δίαιτα σας χαμηλή σε υδατάνθρακες σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε ψωμί σκόρδου από κουνουπίδι! Αυτό το χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες αλλά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ορεκτικό, θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή είτε όταν θέλετε να καλέσετε κόσμο στο σπίτι είτε για το αγαπημένο σας σνακ.
Μερίδες: 10
Υλικά
- 1 κεφάλι κουνουπίδι
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
- 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 1 πρέζα το αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- λίγο λάδι για να αλείψετε το ταψί
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 ° C ή 200 ° C εάν ψήνετε στον αέρα. Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι και τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Ρίξτε το σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, καλύψτε με το με ζελατίνα και ζεστάνετε στο υψηλό για 5-6 λεπτά.
2. Στραγγίστε το σε ένα κόσκινο και στη συνέχεια τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα τούλι. Τραβήξτε και το υπόλοιπο νερό και τοποθετήστε το αποξηραμένο κουνουπίδι σε ένα μπολ ανάμειξης.
3. Προσθέστε τα αυγά, το σκόρδο, την ρίγανη, 150g τριμμένο τυρί αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
4. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε τη ελαφρώς. Προσθέστε το μείγμα του κουνουπιδιού και φροντίστε ώστε να είναι επίπεδο και ομοιόμορφο.
5. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι η κρούστα να πάρει χρυσό χρώμα.
6. Βγάλτε από το φούρνο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και το μαϊντανό, στη συνέχεια ψήστε για 5 λεπτά ακόμη.
Απολαύστε το
- Εξυπηρέτηση
- 10
- Χρόνος προετοιμασίας
- 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος
- 20-25 λεπτά
- Παθητικός χρόνος
- 5 λεπτά
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες | 71 |
---|---|
Συνολικό λίπος | 2g |
Συνολικοί υδατάνθρακες | 3g |
Πρωτεΐνη | 10g |