Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Cheesecake για τον δρόμο!
Το Cheesecake είναι ένα επιδόρπιο κορυφαίας κατηγορίας και ακόμη καλύτερο όταν συσκευάζεται ξεχωριστά για σνακ εν κινήσει. Ο @raziyyz ξέρει ξεκάθαρα τι κάνει και έχει βρει μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για cheesecake που μπορείς να απολαύσεις παράλληλα με τα μακροθρεπτικά σου συστατικά.
Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ένας πιο υγιεινός τρόπος για να ικανοποιήσεις τη λαχτάρα σου για cheesecake.
Μερίδες6 φλιτζάνια
Συστατικά
Cheesecake:
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά (ή ελαφρύ τυρί κρέμα)
- 1/3 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά, σκέτο
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Στύψιμο λεμονιού
- 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή οποιοδήποτε γλυκαντικό)
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 & 1/2 κουταλιές (35-50 γρ.) πρωτεΐνη σε σκόνη
Επικάλυψη:
- 3/4 φλιτζανιού κατεψυγμένα σμέουρα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
- Λίγο λεμόνι (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένα δημητριακά ή γκρανόλα ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Μέθοδος
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το cheesecake σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μια θήκη για μάφινς με επένδυση για μάφιν και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
- Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (190 βαθμούς) για 22-24 λεπτά.
- Όσο είναι στο φούρνο, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα μούρα σε ένα τηγάνι με το μέλι και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Όταν βγάλουμε το μείγμα του cheesecake από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε την επικάλυψη.
- Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα δημητριακά (ή την εναλλακτική μας) και μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να το απολαύσουμε.
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες | 104 |
---|---|
Συνολικό λίπος | 2g |
Συνολικοί υδατάνθρακες | 7g |
Πρωτεΐνη | 14g |
Emily Wilcock
Writer and expert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.