Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Μπορούμε να τρώμε πίτσα κάθε βράδυ της εβδομάδας, σωστά;
Το πάρτι πίτσας το βράδυ της Παρασκευής συνήθως περιλαμβάνει παραγγελία από την τοπική πιτσαρία, που αναπόφευκτα σημαίνει ένα μεγάλο πλήγμα στον τραπεζικό λογαριασμό. Μπορείς να αντισταθείς στην παρόρμηση, αλλά η Παρασκευή δεν είναι το ίδιο χωρίς πίτσα. Ευτυχώς, ο @counting_zaros είναι εδώ για να σώσει τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, τα μακροθρεπτικά μας συστατικά και να μας προσφέρει ένα νόστιμο δείπνο για το Σαββατοκύριακο.
Και ακόμα καλύτερα, είναι εντελώς εξατομικευμένο. Αν είσαι από αυτούς που βάζουν τον ανανά στην πίτσα, τότε να ξέρεις ότι σε κρίνουμε αλλά μπορείς να τον προσθέσεις αφού φτιάξεις τη βάση, μαζί με ό,τι άλλο περίεργο μείγμα επικάλυψης έχεις στο μυαλό σου.
Μερίδες1
Συστατικά
Για τη βάση:
- 65 γρ. αλεύρι απλό
- 100 γρ. ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τις επικαλύψεις:
- 25 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
- 80 γρ. τυρί μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
- 20 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 25 γρ. μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
- 10 γρ. πεπερόνι πίτσας
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 180 βαθμούς, ώστε να είναι έτοιμος.
- Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Προσθέτουμε το ελληνικό γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δύο φύλλα ελαφρώς ψεκασμένου χαρτιού ψησίματος, πιέζουμε το εξωτερικό μέρος για να δημιουργήσουμε την «κρούστα» και την βάζουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
- Μόλις ροδίσει η κρούστα, αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε την γαρνιτούρα της επιλογής μας. Για μένα, αυτή ήταν σάλτσα μπάρμπεκιου, τυρί μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών, ζαμπόν, πεπερόνι και τριμμένο βοδινό κρέας.
- Ψήνουμε ξανά για πέντε λεπτά (το προσέχουμε) και μετά απολαμβάνουμε όταν ψηθεί.
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες | 616 |
---|---|
Συνολικό λίπος | 18g |
Συνολικοί υδατάνθρακες | 62g |
Πρωτεΐνη | 51g |
Emily Wilcock
Writer and expert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.