Ζήτησε κανείς Πρωτεϊνικό Τσιζκέικ;
Πρωτεϊνικό Τσιζκέικ με χαμηλούς υδατάνθρακες και χαμηλά λιπαρά! Απόλαυσέ το χωρίς τύψεις και ενοχές.
Συστατικά
Για το Πρωτεϊνικό Τσιζκέικ θα χρειαστείτε ζελατίνη. Για την παρουσίαση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φορμάκι για κέικ ή κάποιο μικρό πιατάκι :)
Μερίδες: 4 μικρές
Για την βάση- 3 απλά τραγανά ψωμάκια
- 1 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
- 2 κ.γ. γάλα της επιλογής σας
- 1 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι (στραγγιστό)
- 1 πακετάκι ζελατίνη διαλυμένο σε 30ml γάλα της επιλογής σας
- 250g κουάρκ
- 2 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι (στραγγιστό)
- 2 ασπράδια
- 2 scoops (μεζούρες) Impact Whey Protein (την αγαπημένη σας γεύση)
- 10 σταγόνες Flavdrops Βανίλια
Διαδικασία
1. Σε ένα μπολ τρίψτε τα ψωμάκια όσο περισσότερο μπορείτε. Στην συνέχεια ρίξτε μια μεζούρα whey.
2. Προσθέστε φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά. Θα χρειαστεί να ανακατέψετε για αρκετή ώρα με ένα κουτάλι.
3. Προσθέστε γάλα και 1 κ.σ. γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
4. Αδιάστε την βάση σε ένα πιάτο. Με τα χέρια σας ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού, πιέστε το μείγμα μέχρι να γίνει επίπεδο και να ομογενοποιηθεί!
5. Σε ένα μπολ συνδυάστε το κουάρκ, το γιαούρτι, την whey και ανακατέψτε καλά.
6. Αδειάστε την ζελατίνη σε μια κατσαρόλα . Πρoσθέστε γάλα με λίγο βραστό νερό και θερμάνετε ενώ ανακατεύετε. Δεν θα πάρει αρκετό χρόνο (λιγότερο από ένα λεπτό) ώστε η ζελατίνη να λιώσει στο γάλα.
7. Ανακατέψτε την διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα της γέμισής σας.
8. Σε ένα χωριστό κύπελλο, χτυπήστε ένα ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει αφράτο (είναι πιο γρήγορο να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κρόκος). Ρίξτε το ασπράδι αυγού στο μείγμα γέμισης!
9. Ρίξτε την γέμιση στην βάση και ψύξτε για περίπου μια ώρα.
10. Αφαιρέστε από το ψυγείο, κόψτε σε κομμάτια και καλή απόλαυση!
- Εξυπηρέτηση
- 4 μικρές
- Χρόνος προετοιμασίας
- 20-25 λεπτά
- Παθητικός χρόνος
- 1 ώρα
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες | 180 |
---|---|
Συνολικό λίπος | 4g |
Συνολικοί υδατάνθρακες | 10g |
Πρωτεΐνη | 25g |