Ποπ Κόρν Βανίλια με Λάδι Καρύδας
Μια γλυκιά, υγιεινή και νόστιμη συνταγή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καλά λιπαρά από λάδι καρύδας. Και το πιο ωραίο; Χρειάζεστε μόνο 4 συστατικά και 10 λεπτά για την προετοιμασία.
Για 4 μερίδεςΣυστατικά
100g ποπ κόρν
2.5 κ.σ. Λάδι Καρύδας
100g Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη (Βανίλια)
½ κ.γ. σόδα
Διαδικασία
#1 Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία και ρίξτε 1 κ.σ. λάδι καρύδας
#2 Προσθέστε τα ποκ κόρν και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να “φουσκώσουν”, ανακατεύοντας τακτικά.
#3 Τοποθετήστε το υπόλοιπο λάδι καρύδας και το σιρόπι σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσουν.
#4 Τοποθετήστε στο μείγμα την σόδα και στη συνέχεια ρίξτε το αμέσως στα ποπ κορν και ανακατέψτε.
#5 Αλείψτε πάνω σε φύλλα από αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να κρυώσουν τελείως.
Μακροθρεπτικά συστατικά (ανά μερίδα):Θερμίδες: 207
Πρωτεΐνη: 3
Υδατάνθρακες: 15
Λιπαρά: 11