Σχετικό άρθρο: 5 τρόποι να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία μέσω της διατροφής
Τα ωμέγα-3 απαραίτητα λιπαρά οξέα έχουν συνδεθεί με οφέλη για την ψυχική υγεία. 1,2 Τα EPA και DHA, που βρίσκονται κυρίως στο ιχθυέλαιο, έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν θετικά τη διάθεση και πιστεύεται ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή επηρεάζουν τη νευρωνική σηματοδότηση . Υπάρχουν ακόμη και κλινικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να παίξουν ρόλο σε ορισμένες περιπτώσεις κατάθλιψης.
Ο σολομός είναι μια από τις καλύτερες πηγές των ωμέγα-3 και έχει επίσης υψηλή έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες - δύο σε ένα. Αυτή η εξαιρετικά απλή συνταγή είναι ο ιδανικός τρόπος για να προετοιμάσεις γρήγορα το σολομό σου, έτσι ώστε να εγχυθεί με όλη αυτή την ακαταμάχητη γεύση πέστο, ενώ παράλληλα να παίρνεις μία υγιή μερίδα λαχανικών.
Είναι ιδανικό για ένα ικανοποιητικό βραδινό γεύμα και τυχόν μερίδες που έχουν απομείνει μπορούν να μπουν σε τάπερ και για μεσημεριανά γεύματα.
4 μερίδες
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- Πέστο
- 400 γρ. αρακά
- 400 γρ. μπρόκολο
- Ένα μάτσο σπαράγγια
- 300 γρ. ντοματίνια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.
- Σε έναν δίσκο ψησίματος βάλε μία λαδόκολλα ψησίματος χρησιμοποιώντας αρκετό ώστε να μπορείς να διπλώσεις την λαδόκολλα στα δύο τρίτα περίπου κατά μήκος του δίσκου για να σχηματίσετε έναν “τοίχο” για να διαχωρίσεις το σολομό από τα λαχανικά.
- Στη μικρότερη περιοχή του δίσκου, τοποθέτησε και τα τέσσερα φιλέτα σολομού και άλειψε τα με μια κουταλιά της σούπας πέστο στο καθένα.
- Τοποθέτησε όλα τα λαχανικά και τις ντομάτες στη μεγαλύτερη περιοχή του δίσκου και μετά πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη - βεβαιώσου ότι όλα είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
- Ψήσε για 20 λεπτά και στη συνέχεια σέρβιρε αμέσως ή χώρισε το σε μερίδες για τα γεύματά σου εκείνη την εβδομάδα. Αν προσθέσεις και μια μερίδα υδατανθράκων, αυτό το πιάτο ταιριάζει τέλεια με ρύζι ή πατάτες!
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες | 496 |
---|---|
Συνολικό λίπος | 29g |
Συνολικοί υδατάνθρακες | 16g |
Πρωτεΐνη | 40g |
- Logan, A. C. (2004). Omega-3 fatty acids and major depression: a primer for the mental health professional. Lipids in health and disease, 3(1), 1-8.
- Shahidi, F., & Miraliakbari, H. (2005). Omega-3 fatty acids in health and disease: Part 2—Health effects of omega-3 fatty acids in autoimmune diseases, mental health, and gene expression. Journal of Medicinal Food, 8(2), 133-148.
Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.
Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.
Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.