Είτε είσαι αφοσιωμένος σε έναν vegan τρόπο ζωής ή απλά αναζητάς έναν τρόπο να συνδυάσεις το κοτόπουλο και το ρύζι σου, αυτό το νόστιμο Lentil Dahl είναι σίγουρα κάτι για να σπάσεις τη ρουτίνα σου.
Είναι φτιαγμένο με κόκκινες φακές που είναι γεμάτες με πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθώς και βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β, σίδηρο, κάλιο και ψευδάργυρο - ιδανικό για να καταναλώσεις κάτι υπέροχο στην καθημερινή σου διατροφή.
Και αν έχεις τον χρόνο, γιατί να μην περιποιηθείς τον εαυτό σου με το πλήρες πακέτο, ετοιμάζοντας και αυτά τα απίστευτα σπιτικά naan για να ταιριάξουν τέλεια μεταξύ τους. Είναι εξαιρετικά απλά, εντελώς vegan και θα κάνουν τους συναδέλφους σου να ζηλέψουν στο μεσημεριανό γεύμα.
Μερίδες 4https://youtu.be/JQQMUk2TE5Y
Συστατικά
Για το Lentil Dahl:
- 2 κ.σ. 100% Coconut Oil
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- Τζίντζερ κομμάτι 1 ίντσας (τριμμένο)
- 3 σκελίδες σκόρδου (θρυμματισμένες)
- 1,5 κ.σ. κουρκουμά
- 1,5 κ.σ. κύμινο
- 1,5 κ.σ. μεσαία σκόνη κάρυ
- 300 γρ. κόκκινες φακές (πλυμένες)
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1.2L ζωμό λαχανικών
- Κόλιανδρο για σερβίρισμα
Για το σπιτικό naan:
- 200 γρ. απλό αλεύρι
- ¼ κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα
Μέθοδος
- Πρώτα, πρόσθεσε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο, και τηγάνισε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τα.
- Ενώ περιμένεις, ετοίμασε τον ζωμό σε ξεχωριστό μπολ ή κανάτα - διαλύοντας έναν κύβο σε 1200 ml βραστό νερό. Άφησε τα στην άκρη.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον κουρκουμά, το κύμινο και τη σκόνη κάρυ στο τηγάνι και τηγάνισε για ένα ακόμη λεπτό ενώ ανακατεύεις.
- Πρόσθεσε τις φακές και ανακάτεψε για να βεβαιωθείς ότι έχουν αναμειχθεί πλήρως με τα συστατικά που βρίσκονται ήδη στο τηγάνι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις ντομάτες και ανακάτεψε.
- Τώρα ρίξε προσεκτικά τον ζωμό, ανακατεύοντας αργά για να βεβαιωθείς ότι όλα έχουν αναμειχθεί πλήρως. Χαμήλωσε τη φωτιά, τοποθέτησε το καπάκι στο τηγάνι και στη συνέχεια άφησε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Περιμένοντας, άρχισε να προετοιμάζεις τα naan. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια παχιά ζύμη.
- Πασπάλισε λίγο αλεύρι πάνω από την επιφάνεια και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να ζυμώσεις πλήρως και για να αναμείξεις τη ζύμη σε μια μπάλα. Χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψεις την μπάλα σε ίσα τμήματα - δοκιμάσαμε για 8 τμήματα για μίνι naan, αλλά τα τέταρτα θα έκαναν 4 μεγάλα.
- Πλάσε κάθε τμήμα της ζύμης σε επίπεδο δίσκο με τα χέρια σου και, στη συνέχεια, τοποθετήσε τα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ένα κάθε φορά. Τηγανίσε για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να αρχίσει να φουσκωνει και να ροδίζει.
- Μόλις μαγειρευτεί η φακή, ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια μοίρασε το με ρύζι σε τάπερ. Πρόσθεσε ένα μίνι naan σε κάθε ένα και γαρνίρισε με κόλιανδρο.
Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.
Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.
Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.