Είτε ψάχνετε για νηστίσιμα γλυκά είτε για vegan , δείτε σε αυτή την φανταστική συνταγή πώς να δημιουργήσετε ένα νηστίσιμο τσιζκέικ και απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό χωρίς τύψεις. Και αν τις ημέρες της νηστείας ανησυχείτε για την πρόσληψη πρωτεΐνης, είσαστε καλυμμένοι μιας και περιέχει άφθονη από αυτή!
Έχετε έτοιμο ένα απολαυστικό, υγιεινό και νηστίσιμο τσιζκέικ ιδανικό για όταν σας έρθει η όρεξη να φάτε κάτι γλυκό τις ημέρες της νηστείας. Το διαφορετικό σε αυτό το τσιζκέικ είναι ότι η βάση του αποτελείται από ξηρούς καρπούς και αλεύρι αμυγδάλου. Η μία δόση θα βγάλει 8 κομμάτια, διπλασιάστε εάν θέλετε περισσότερα κομμάτια.
Δείτε εδώ τα διατροφικά στοιχεία
Υλικά για ένα cheese cake (8 κομμάτια):
Για την βάση:
- 100γ καρύδι (η καρύδι pecan)
- 100γ αλεύρι αμυγδάλου
- 50γ χουρμάδες
- 20γ λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Λίγο αλάτι
Για το cheese cake:
- 200γ κάσιους
- 60γ Vegan Blend
- 150γ γάλα καρύδας
- 2κ.σ. χυμός λεμόνι
- 50γ λιωμένο λάδι καρύδας
- 1κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 100γ φράουλες κατεψυγμένες
- 4κ.γ. γλυκαντικό στέβια
- Προαιρετικά 7-10 σταγόνες flavdrops Maple
Οδηγίες:
Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετείτε τα Κάσιους σε ένα μπολ και τα σκεπάζετε με κρύο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν
Για την βάση:
- Σε ένα blender, τοποθετείτε τα καρύδια, το αλεύρι αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψετε.
- Απλώστε μια αντικολλητική κόλλα σε ένα μικρό στρόγγυλο ταψί και απλώστε την ζύμη πατώντας την καλά
Για την πρώτη στρώση κρέμας:
- Στραγγίζετε τα κάσιους και τα βάζετε στο blender. Προσθέτετε το λάδι καρύδας, Τον χυμό λεμόνι, το γάλα καρύδας, το απόσταγμα βανίλιας και τα flavdrops
- Ανακατεύετε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο
- Αδειάζετε περίπου τα ⅔ του μείγματος στο ταψί και κρατάτε το υπόλοιπο στο blender.
- Με μια σπάτουλα απλώνετε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα την κορυφή και ύστερα χτυπάτε ελαφρά το ταψί στον πάγκο ώστε να κάτσει καλά η κρέμα.
- Τοποθετείτε το ταψί στην κατάψυξη για 10 λεπτά όσο ετοιμάζετε την 2η στρώση.
Για την δεύτερη στρώση κρέμας:
- Για την δεύτερη στρώση, προσθέτετε τις φράουλες στο blender μαζί με το μείγμα που σας έχει μ και κρατάτε 2-3 φράουλες στην άκρη
- Ανακατεύετε καλά για 3-4 λεπτά
- Βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη και ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα, απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα από πάνω με μία σπάτουλα και το χτυπάτε ελαφρά στον πάγκο ώστε να κάτσει η κρέμα
- Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φράουλες τοποθετήστε τες πάνω στο γλυκό για γαρνίρισμα.
- Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 45 με 60 λεπτά
Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι:
Ποσότητες | |
Θερμίδες | 440 |
Λιπαρά | 38γ |
Υδατάνθρακες | 16γ |
Πρωτεΐνη | 15γ |
Μόλις το γλυκό Είναι έτοιμο, το αφαιρείται από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Τέλος κόβετε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.
Βρείτε εδώ κάποια από τα απαραίτητα υλικά: