Λαζάνια. Λέω την λέξη και ήδη πεινάω. Δες μια συνταγή για υγιεινά λαζάνια για γεύματα 3 ημερών! Χαμηλοί υδατάνθρακες, αρκετή πρωτεΐνη και μοναδική γεύση...
Λαζάνια | Προετοιμασία Γευμάτων για 3 ημέρες
Μερίδες: 3
Εξοπλισμός: 1 φορμάκι για καρβέλι (όπως στην φωτογραφία)
Συστατικά1 κ.γ. Λάδι Καρυδας
1 λευκό κρεμμύδι, χοντροκομμένο (ή 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo (ή 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου)
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
350 γραμμάρια γαλοπούλας σε κιμά
600g ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κολοκυθάκι
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
400g τυρί cottage
3 ασπράδια αυγού
100 γραμμάρια τυρί υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες (τριμμένο)
Διαδικασία
#1 Αρχικά ετοιμάστε το λεγόμενο ragu γαλοπούλας. Προσθέστε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε τις εκδόσεις σε σκόνη, προσθέστε τις μετά το επόμενο βήμα.
#2 Στη συνέχεια, προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας και "πιέστε τον" με μια σπάτουλα, και μετά αφήστε τον να πάρει καφέ χρώμα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε την ρίγανη, μισό κ.γ. αλάτι και πιπέρι και τις τομάτες και γυρίστε στην χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
#3 Ενώ περιμένετε, χτυπήστε το τυρί cottage και τα ασπράδια αυγών μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C ή στους 180 ° C για ανεμιστήρα.
#4 Τώρα προετοιμάστε τα κολοκυθάκια και τα λαζάνια. Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε το κολοκυθάκι κατά μήκος για να έχετε μακριές φέτες. Πλύντε τα λαζάνια κάτω από κρύο νερό σε ένα σουρωτήρι.
#5 Μόλις το ragu της γαλοπούλας είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη λαζάνια. Ξεκινήστε με ένα στρώμα φύλλων κολοκυθιών για εύκολη αφαίρεση όταν μαγειρευτoύν. Στη συνέχεια, εναλλάσσετε τις στρώσεις μεταξύ του ragu, της σάλτσας τυριού, των φύλλων λαζανιών και το κολοκυθάκι. Τελειώστε με ένα στρώμα από λαζάνια, στη συνέχεια τη σάλτσα τυριού και στη συνέχεια πασπαλίστε με το Τυρί Υψηλής Πρωτεΐνης.
#6 Ψήστε για 15 λεπτά με το αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια αφαιρέστε το, γυρίστε τη θερμοκρασία κατά 20 ° C και ψήστε για 20 λεπτά.
Μακροθρεπτικά συστατικά:
Θερμίδες: 519
Πρωτεΐνη: 64g
Υδατάνθρακες: 35g
Λιπαρά: 13g