Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Κοτόπουλο και ρύζι με καρύδα στην κατσαρόλα 

Κοτόπουλο και ρύζι με καρύδα στην κατσαρόλα 
Monica Green
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green
Πλούσιο, κρεμώδες και γεμάτο γεύση — αυτή είναι η σωστή προετοιμασία του γεύματος με κοτόπουλο και ρύζι.

Ο Niall Kirkland σου δίνει μια νόστιμη συνταγή χρησιμοποιώντας μια μικρή κατσαρόλα για να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τη διατροφή σου από την πρώτη στιγμή. Είναι υπέροχο για να κάνεις meal prep το βράδυ της Κυριακής καθώς και για να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου.

Πρώτα, φτιάχνεις μια απλή μαρινάδα για να κλειδώσεις όλα αυτά τα μπαχαρικά και τη γεύση, αλλά μετά όλα μπαίνουν στο ίδιο σκεύος - οπότε μην ανησυχείς για το πλύσιμο. Αυτό είναι το σπιτικό φαγητό στα καλύτερά του.

Μερίδες: 4

https://www.youtube.com/watch?v=rVF--ywwYqY

 

Συστατικά για κοτόπουλο και ρύζι με καρύδα 

Για το κοτόπουλο θα χρειαστείς :
  • 5-6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ¼ κ.γ αλάτι
Για την κατσαρόλα τώρα θα χρειαστεί να έχεις:
  •  1 κ.σ. λάδι καρύδας
  •  1 κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες)
  •  2-3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  •  1 κ.γ. τζίντζερ (τριμμένο)
  •  ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  •  250 γρ. ρύζι μπασμάτι (μουλιασμένο και στραγγισμένο)
  •  1 κουτάκι ελαφρύ γάλα καρύδας
  •   ½ μεγάλη κούπα βραστό νερό
Για το σερβίριμα τώρα θα χρειαστείς :
  • Ψιλοκομμένα κάσιους
  • Κόλιανδρο

Διαδικασία

  1. Πρόσθεσε τα μπούτια κοτόπουλου, το γιαούρτι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το τσίλι σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθεί τελείως το κοτόπουλο. Άφησε το στην άκρη για να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  2. Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξε τα μπούτια του κοτόπουλου.
  3. Μαγείρεψέ το για 5 λεπτά πριν το γυρίσεις απ’την άλλη και ψήσε το για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Βγάλε το από το τηγάνι και άστο στην άκρη.
  4. Πρόσθεσε το κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο νερό και τσιγάρισε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σκόνη τσίλι και λίγο ακόμα νερό. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πασπαλιστεί το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και τσιγάρισε το για 2 λεπτά.
  5. Ανακάτεψε το ρύζι μπασμάτι μέσα στο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα καρύδας και 1/2 κούπα βρασμένο νερό. Τα ανακατεύεις, τα αφήνεις να σιγοβράσουν και μετά βάλε τα μπούτια κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι πάνω από το ρύζι για να πάρει τη γεύση του.
  6. Σκέπασέ το με ένα καπάκι και άστο να ψηθεί για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  7. Μπορείς να το γαρνίρεις με ψιλοκομμένα κάσιους και κόλιανδρο πριν το σερβίρεις. Καλή απόλαυση!

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες470
Συνολικό λίπος17g
Συνολικοί υδατάνθρακες28g
Πρωτεΐνη34g
Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein