Αυτό το κέικ μπανάνα με γέμιση τσιζκέικ (banana bread) είναι ιδανικό για να το απολαμβάνετε το πρωί, πριν ή μετά την προπόνηση, ή ως ένα υγιεινό σνακ που θα καταπολεμήσει τις απογευματινές σας λιγούρες.
Με το Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη εγγυάται μια νόστιμη λιχουδιά και σε συνδυασμό με την Πρωτεΐνη Impact Whey με γεύση βανίλια, αποτελεί την ιδανική λύση για να χορτάσετε χωρίς ενοχές!
Μερίδες: 10
Τύπος γεύματος: Σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, πρωινό υψηλής πρωτεΐνης, σνακ για πριν ή μετά την προπόνηση
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Εξοπλισμός: 9×5” ταψάκι
Θερμίδες : 156kcal, 10g πρωτεΐνης ανά φέτα
Υλικά για το κέικ
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 μεγάλα αυγά
- 180ml Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη (Σφένδαμος)
- 40g Λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 125g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 scoops Impact Whey Protein (Βανίλια)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 110g μαλακό τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1 μεγάλο αυγό
- 60ml Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη (Σφένδαμος)
- 1 scoop Impact Whey Protein (Βανίλια)
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C
2. Φτιάξτε το μείγμα για το ψωμί μπανάνας. Πολτοποιήστε τις μπανάνες σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το αυγό, το σιρόπι χωρίς ζάχαρη και το λάδι καρύδας στο μείγμα.
3. Προσθέστε το αλεύρι, την Impact Whey Protein και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μέχρι να ανακατευτούν καλά (αλλά οι μικροί σβόλοι να είναι ακόμα ελαφρώς ορατοί). Αφήστε το στην άκρη.
4. Φτιάξτε τη γέμιση με το τυρί κρέμα. Αναμείξτε το αυγό, το τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, το σιρόπι χωρίς ζάχαρη και την Impact Whey Protein μέσα σε ένα μικρό μπολ.
5. Ρίξτε το μισό μείγμα για το ψωμί μπανάνας μέσα σε μια λαδωμένη φόρμα για ψωμί (22x12 εκ). Ρίξτε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα της μπανάνας. Στη συνέχεια ρίξτε πάνω από τη γέμιση το υπόλοιπο μείγμα ψωμιού μπανάνας.
6. Ψήστε το για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα με το οποίο θα το τρυπήσετε να βγουν καθαρά από το μέσα μέρος του ψωμιού. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει, έτσι καλό θα είναι να παρακολουθείτε το ψωμί!
7. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
8. Κόψτε το σε 10 φέτες και απολαύστε