Καλοκαιρινή λαχανοσαλάτα με burger κοτόπουλου στη σχάρα
Αυτή η συνταγή παντρεύει 3 τέλεια πράγματα - γλυκανάλατο φυστικοβούτυρο, τραγανή λαχανοσαλάτα και ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου. Περιέχει μια μοναδική σως σατάι για τη σαλατά, η οποία είναι φοβερή και για barbecue!
Συστατικά:
Για το κοτόπουλο:4 Μπουτάκια με την πέτσα
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κόκκινο τσίλι (ψιλοκομμένο)
Αλατοπίπερο
Για την σως σατάι:2 κ.γ. Myprotein Coconpure λάδι καρύδας
½ Λευκό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κ.γ Πάστα σκόρδου (ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες)
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
150ml Γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
150ml νερό
½ κ.γ. Νιφάδες τσίλι
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ Myprotein Φυστικοβούτυρο
Για τη λαχανοσαλάτα:
2 καρότα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
¼ κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες)
¼ λευκό λάχανο (ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες)
Πρόσθετα:4 ψωμάκια ολικής αλέσεως
Διαδικασία
Για τα μπουτάκια κοτόπουλου:#1 Προθερμάνετε τον φούρνο στου 220°C ή 200°C και τοποθετήστε τα μπουτάκια.
#2 Ρίξτε λίγο λεμόνι και ψεκάστε το τσίλι και το αλατοπίπερο και μετά ψήστε για 30 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.
Μπορείτε να τα ψήσετε και στο Barbeque
Για την σως σατάι:#1 Ενώ περιμένετε να γίνει το κοτόπουλο, τοποθετήστε λίγο λάδι καρύδας στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και προσθέστε την πάστα σκόρδου και συνεχίστε το τηγάνισμα για άλλα 2 λεπτά.
#2 Προσθέτε τα υπόλοιπα υλικά για το σατάι, ανακατέψτε καλά και τηγανίστε για περίπου 5 λεπτά.
#3 Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε να το κρυώσει πριν προσθέσετε την λαχανοσαλάτα
Διατροφικές πληροφορίες ανά BurgerΘερμίδες: 390kcal
Πρωτεΐνη: 22g
Υδατάνθρακες: 38g
Λιπαρά: 18g
Μερίδες: 4