Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Πίτσα Κοτόπουλο Φαχίτα (fajita) | Υψηλή Πρωτεΐνη Χαμηλά Λιπαρά

Πίτσα Κοτόπουλο Φαχίτα (fajita) | Υψηλή Πρωτεΐνη Χαμηλά Λιπαρά
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Κοτόπουλο φαχίτα (fajita) και ... πίτσα; Δύο αγαπημένα πιάτα τα οποία παντρέυονται σε ένα καταπληκτικό γεύμα υψηλής πρωτεΐνης και χαμηλών λιπαρών! Και το καλύτερο; Είναι πανεύκολο να προετοιμαστεί.

Chicken Fajita Pizza Ring

Πίτσα Κοτόπουλο Φαχίτα (fajita) | Υψηλή Πρωτεΐνη Χαμηλά Λιπαρά

Συστατικά:

2 κ.σ. λάδι καρύδας

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λωρίδες)

2 κ.σ. Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ.πιπέρι καγιέν

50ml σάλτσα καυτερής πιπεριάς

½ λευκό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

½ κόκκινη πιπεριά (σε φέτες)

½ πράσινο πιπέρι (κομμένο σε φέτες)

Τυρί υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες (τριμμένο)

1 μπάλα ζύμη ολικής αλέσεως πίτσας

1 αυγό (χτυπημένο)

Κρέμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

Διαδικασία:

# 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C ή στους 180 ° C για ανεμιστήρα

# 2 Λιώστε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τηγανίστε για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν

# 3 Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και στη συνέχεια μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ. Ανακατέψτε τη ζεστή σάλτσα πιπεριού και αφήστε την στην άκρη

# 4 Απλώστε τη ζύμη πίτσας στο αντικολλητικό χαρτί σε πάχος περίπου μισού εκατοστού και στη συνέχεια κόψτε 4 γραμμές σε σχήμα αστεριού στο κέντρο του κύκλου

# 5 Προσθέστε το μίγμα κοτόπουλου, κρεμμυδιού και πιπεριού στο χώρο ανάμεσα στο σχήμα του αστεριού και στο εξωτερικό της ζύμης πίτσας, στη συνέχεια ρίξτε αρκετό τυρί Myprotein υψηλής πρωτεΐνης (δεν διατίθεται προς το παρον στην Ελλάδα).

# 6 Στη συνέχεια, τραβήξτε κάθε γωνιά του σχήματος αστεριού και αναδιπλώστε το πάνω από την εξωτερική άκρη του φλοιού, τραβώντας το εξωτερικό άκρο προς τα μέσα για να το ασφαλίσετε. Στη συνέχεια απλώστε το χτυπημένο αυγό πάνω από την κορυφή

# 7 Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε με ένα μπολ με φρέσκια φρέσκια κρέμα στο κέντρο. Κόψτε και απολαύστε!

Μακροθρεπτικά συστατικά ανά κομμάτι:

Θερμίδες: 219

Πρωτεΐνη: 25g

Υδατάνθρακες: 17g

Λιπαρά: 5g

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein