Δωρεάν Μεταφορικά στα 55€ Κατεβάστε την εφαρμογή Myprotein Κερδίστε 10€

-40% σε προϊόντα αύξησης μυϊκής μάζας & -35% στα υπόλοιπα | Κωδικός: BS35
Δωρεάν Μεταφορικά στα 40€
Μόνο στο app: -38% σχεδόν σε όλα | Κωδικός: APPGR & -5€ με αγορές άνω των 70€ ή -10€ με αγορές άνω των 120€

SYMPLIROMATA

Το ιχθυέλαιο προσθέτει χρόνια στο προσδόκιμο ζωής

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συστάσεις για το πώς να ζήσεις μια πιο υγιεινή ζωή. Να τρως 5 φορές μέσα στην ημέρα, να μην πίνεις ζαχαρούχα ποτά, να τρως ξηρούς καρπούς, να κοιμάσαι αρκετά, να αποφεύγεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Είναι εύκολο να παραστρατήσεις.

Ευτυχώς για σένα στοχεύουμε να εστιάσουμε σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Ωμέγα 3 ή ιχθυέλαιο.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια νέα μελέτη σχετικά με τα οφέλη των ωμέγα-3 / ιχθυέλαιο, και αποδείχθηκαν αρκετά εντυπωσιακά. Ιδού τι έχουν να πουν τα αποτελέσματα.

Η μελέτη για το ιχθυέλαιο

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για τα επίπεδα λιπαρών οξέων στο αίμα σε 2.200 άτομα άνω των 65 ετών για 11 χρόνια. Ο στόχος ήταν να κατανοηθεί ποια λιπαρά οξέα λειτουργούν ως καλοί προγνωστικοί δείκτες θνησιμότητας. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα ωμέγα-3 εκπλήρωσαν αυτόν τον ρόλο. 1

Όταν ακούς λιπαρό οξύ, ο εγκέφαλός σου υποθέτει αυτόματα το χειρότερο και σκέφτεσαι ότι αυτό δεν ακούγεται υγιές, σωστά; ΛΑΘΟΣ. Η μελέτη δείχνει ότι η ενσωμάτωση ωμέγα-3 στη διατροφή σου μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σου κατά σχεδόν 5 χρόνια, το ίδιο χρονικό διάστημα που πιστεύεται ότι θα σου κόψει από τη ζωή εάν καπνίζεις τακτικά. *Προσθέτει σολομό στο καλάθι*

Παρά τη διεξαγωγή μόνο σε Αμερικανούς, η μελέτη μπορεί να θεωρηθεί ως κυρίως αντανακλαστική του πληθυσμού στο σύνολό του. Ωστόσο, αν δεν το πιστεύεις, πιστεύεται ότι υπάρχει μια νέα μελέτη που αναλύει τις επιπτώσεις σε μια ομάδα ευρωπαϊκής προέλευσης - αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένεις 11 χρόνια.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις;

Δυστυχώς, το σώμα μας δεν παράγει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από μόνο του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε μια πηγή στη διατροφή μας. Κακά νέα για κάθε vegan, αλλά κάθε λιπαρό, λιπαρό ψάρι, όπως ο σολομός και η σαρδέλα, είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3. Στην πραγματικότητα, το American Heart Association 1 συνιστά να τρώμε λιπαρά ψάρια δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή, οι σπόροι chia, τα φασόλια και το edamame είναι επίσης γεμάτα ωμέγα-3.

Εναλλακτικά, αν προτιμάς να μην αλλάξεις τη διατροφή σου, ή αν ο προϋπολογισμός σου δεν μπορεί να επεκταθεί σε ατελείωτο σολομό, τότε τα συμπληρώματα ωμέγα-3 μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα. Μια μέση μερίδα σολομού περιέχει 730 mg ωμέγα 3 και ένα συμπλήρωμα μπορεί να περιέχει 1000 mg. Σύμφωνα με το Healthline 2, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ωμέγα-3 είναι 1.000 mg για τις γυναίκες και 1.600 mg για τους άνδρες. Φαίνεται ότι τα συμπληρώματα μπορεί να είναι η πιο οικονομικά αποδοτική απάντηση!

Με λίγα λόγια

Δεν έχει σημασία πώς το παίρνεις, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι κάνεις τουλάχιστον μια μικρή αλλαγή για να ενσωματώσεις ωμέγα-3 στη διατροφή σου ή στα συμπληρώματά σου. Αυτό, μόνο αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.
Emily Wilcock
Emily Wilcock Writer and expert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.

Σχετικές αναρτήσεις