Τι πραγματικά είναι η πρωτεΐνη κολλαγόνου, ποιά τα πλεονεκτήματα και πως λειτουργεί προς όφελος του σώματος και της υγείας σας;
Πρωτεΐνη κολλαγόνου: τι πραγματικά προσφέρει;
Τι είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη κολλαγόνου;
H υδρολυμένη πρωτεΐνη κολλαγόνου είναι βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού, ο οποίος εκφυλίζεται μετά την ηλικία των 35 ετών, με συνέπεια την σκλήρυνση των τενόντων, τη φθορά των συνδέσμων, τη διάβρωση των αρθρικών επιφανειών, όπως και τη χαλάρωση του δέρματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση μόνιμων ρυτίδων.
Πώς απορροφάται καλύτερα;
Για την καλύτερη απορρόφηση άλλα και τη σύνθεση του είναι απαραίτητη η παρουσία υαλουρονικού οξέος και ασκορβικού οξέος (vitamin C). Ακόμα σε συνδυασμό με glucosamine-chondroitin-msm το κολλαγόνο βοηθά στην καλύτερη υγεία των αρθρώσεων.Τα συμπληρώματα του κολλαγούνου,αποτελούν μια εξέλιξη του supplementation.Εντούτοις,αρκετοί τα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό,δεδομένου πως η βασική του επιχειρηματολογία βασίζεται στο γεγονός ότι στο στομάχι η πρωτείνη διασπάται σε αμινοξέα. Τους διαφεύγει όμως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλληλουχία αμιξονέων στην υδρολυμένη πρωτείνη του κολλαγόνου,έχει υψηλή συγκέντρωση σε μεθειονίνη και κυστείνη,που παίζουν δομικό ρόλο στο χτίσιμο ιστών,όπως μαλλιά,δέρμα και νύχια.
Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.
Βιβλιογραφία
Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.